Inici Qui som? Què feim? Pròximes activitats Activitats fetes Aus rapinyaires Història de la falconeria Enllaços

LES NOSTRES AUS RAPINYAIRES:

MUSSOL NIVAL
© Artfalcons 2013
Nom científic: Nyctea scandiaca Català: Mussol nival Castellano: Búho nival English: Snowy Owl Deutsch: Schnee-Eule Français: Harfang des neiges Italiano: Civetta delle nevi Português: Coruja das neves Ρусский: Белая сова El meu nom és NEU. Som el mussol nival, que viu a les zones mes fredes d'Europa i  Amèrica, o sigui a l'Àrtic. M'anomenen també mussol àrtic o mussol de les neus. Tenc els  ulls daurats o grocs, i el cap gros i rodó. El mascle és completament blanc i la femella té  taques negres. Els meus peus estan molt coberts de plomes per protegir-me de les  inclemències del temps. Caç durant el dia encara que també puc caçar de nit. La meva  dieta són llebres, aus de mida mitjana, peixos i sobretot lèmmings. La quantitat d'aquestes  preses determina el nombre de cries que tendrem quan estam en estat natural. Després  d'haver nat els polls, la mare segueix sense abandonar el niu durant almenys un mes, ja  que les cries no tenen desenvolupats els termorreguladors i podrien morir de fred. La meva  vida a la natura és d'uns 9 anys i en captivitat de 35 anys. En anys de fred excessiu, els  més joves emigren fins a Califòrnia central, Europa central o al sud de les estepes  eurasiàtiques.
Astor Mussol reial Ratoner coa-roja Duc Falcó híbrid Harris Falcó llaner Mussol banyut Miula Mussol nival Òliba Falcó pelegrí Mussol reial híbrid Falcó sagrat Duc americà Xoriguer